Νέα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Βασιλικαίων Μεσσηνίας στην Αθήνα

Την  Κυριακή 27  Ιανουαρίου 2019  σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα  παρουσία πολλών συγχωριανών και  φίλων του έκοψε στην Αθήνα για την νέα χρονιά  την πρωτοχρονιάτικη  πίτα του  στην φιλόξενη αίθουσα της Ομοσπονδίας Αρκαδικών Συλλόγων.

Τα δύο φλουριά κέρδισαν η Γιώτα Τασοπούλου σύζυγος Λεωνίδα και αντιστοιχούσε σε  ένα ρόδι σύμβολο καρποφορίας, ευτυχίας, ευγονίας  και η Γιώτα Ανδρούτσου  σύζυγος Σπύρου που αντιστοιχούσε σε μία εικόνα του Χριστού φιλοτεχνημένη από την συγχωριανή μας Μαρία Σταυροπούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου  για την νέα χρονιά 2019 ευχήθηκε στα  μέλη του και φίλους του υγεία ,αγάπη ,δημιουργία και προκοπή.

 

                                                                               ΤΟ

                                                                  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

πρωτοχρονιάτικη πίτα 2019 ΣΤΟ Βασιλικό

Με θρησκευτική ευλάβεια παρουσία συγχωριανών και κατοίκων  άλλων χωριών  εορτάστηκαν στην εκκλησία του χωριού μας <<ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ>> χοροστατούντος του ιερέα της  πατρός Παναγιώτη Λυμπερόπουλου τα Άγια Θεοφάνεια, ενώ μετά τελέστηκε η λειτουργία του μεγάλου Αγιασμού.

Στην συνέχεια ο Ενωτικός, Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος έκοψε για τους παρευρισκομένους την  πρωτοχρονιάτικη  πίτα για το  2019,  την οποία ευλόγησε  ο ιερέας και στη συνέχεια διανεμήθηκε στο εκκλησίασμα.

Το τυχερό φλουρί κέρδισε η οικογένεια του  Δημήτρη Ευσ. Παπαδόπουλου το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα καλλιτεχνημένο ρόδι  που συμβολίζει την αφθονία, την καρποφορία, την  ευτυχία, την ευγονία και την αγάπη.

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται

 Χρόνια Πολλά καλή Χρονιά!

Υγεία, ευτυχία και  ένα δημιουργικό νέο έτος!

 

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2019 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ -  ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ  Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΗ Η ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ <<ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ >>  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1920 -1980.

Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΟΥ Δ.Σ

 

 

Διαβάστε περισσότερα