Δωρεάν ξενάγηση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ οργανώνει την Κυριακή 1-11-2015 και ώρα 10:30΄ δωρεάν ξενάγηση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, www.byzantinemuseum.gr/ για να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του τόπου μας.
Γι’ αυτό έχουμε σκοπό να οργανώνουμε τακτικά τέτοιες θεματικές ενότητες. 
Αυτή τη φορά θα περάσουμε από την αρχαία, στην βυζαντινή ιστορία. 
Θα δούμε λοιπόν παλαιοχριστιανική, μεσοβυζαντινή, κοπτική και βυζαντινή τέχνη και φυσικά τα καλύτερα δείγματα των εικόνων της βυζαντινής εποχής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους συμπατριώτες μας με τη συμμετοχή τους να στηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   

 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας είναι ένα από τα σημαντικότερα δημόσια μουσεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα (1914) με σκοπό τη συλλογή, μελέτη, διατήρηση και έκθεση της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς στην ελληνική επικράτεια.

Η συλλογή του μουσείου περιέχει σημαντικό αριθμό αντικειμένων (περίπου 30.000) όπως φορητές εικόνες,  γλυπτά, κεραμικά, εκκλησιαστικά υφάσματα, ζωγραφικά έργα, μικροτεχνία και αρχιτεκτονικά μέλη (τοιχογραφίες και ψηφιδωτά).

Η μόνιμη συλλογή του μουσείου διαμορφώνεται σε δύο κύρια μέρη:

Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στη Βυζαντινή περίοδο (4ος – 15ος αιώνας μ.Χ.) και περιέχει 1.200 εκθέματα και
το δεύτερο μέρος με τίτλο «Από το Βυζάντιο στη νεώτερη εποχή» παρουσιάζει 1.500 εκθέματα από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα.

  

 To vasiliko-messinias.webnode.gr/ σας προτείνει να μην χάσετε αυτή την ευκαιρία   να θαυμάσετε   ένα μέρος από την  ιστορία του τόπου μας .  

 

https://anodorio.blogspot.gr/