Προβλήματα στην περιοχή του Βασιλικού Μεσσηνίας που επλήγη από την έντονη βροχόπτωση

 

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην περιοχή του Βασιλικού Μεσσηνίας που επλήγη από την έντονη βροχόπτωση στις 06/9/216 και 07/09/2016 .

Σπίτια μέσα στο χωρίο πλημμύρισαν καθώς και πολλά χωράφια λόγω της υπερχείλισης των ρεμάτων , μεγάλες ζημιές έχει πάθει και το τοπικό οδικό δίκτυο αφού πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ρέματα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ως αδύνατη η πρόσβαση στα χωράφια. Σοβαρές ζημιές έχει πάθει και το δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα το χωριό για δυο μέρες να μείνει χωρίς νερό. Επίσης έχει καταστραφεί σε ορισμένα σημεία και η σιδηροδρομική γραμμή.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, αν και συγχωριανοί μας κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

 

Η Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Οιχαλίας, του Δήμου Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης και των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του Δήμου Πύλου Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 06 και 07-09-2016. 2

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 7 Μαρτίου 2017. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

 

Φωτογραφίες Δημήτρης Γουρνάκης