Νέα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Βασιλικαίων Μεσσηνίας στην Αθήνα

Την  Κυριακή 27  Ιανουαρίου 2019  σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα  παρουσία πολλών συγχωριανών και  φίλων του έκοψε στην Αθήνα για την νέα χρονιά  την πρωτοχρονιάτικη  πίτα του  στην φιλόξενη αίθουσα της Ομοσπονδίας Αρκαδικών Συλλόγων.

Τα δύο φλουριά κέρδισαν η Γιώτα Τασοπούλου σύζυγος Λεωνίδα και αντιστοιχούσε σε  ένα ρόδι σύμβολο καρποφορίας, ευτυχίας, ευγονίας  και η Γιώτα Ανδρούτσου  σύζυγος Σπύρου που αντιστοιχούσε σε μία εικόνα του Χριστού φιλοτεχνημένη από την συγχωριανή μας Μαρία Σταυροπούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου  για την νέα χρονιά 2019 ευχήθηκε στα  μέλη του και φίλους του υγεία ,αγάπη ,δημιουργία και προκοπή.

 

                                                                               ΤΟ

                                                                  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

πρωτοχρονιάτικη πίτα 2019 ΣΤΟ Βασιλικό

Με θρησκευτική ευλάβεια παρουσία συγχωριανών και κατοίκων  άλλων χωριών  εορτάστηκαν στην εκκλησία του χωριού μας <<ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ>> χοροστατούντος του ιερέα της  πατρός Παναγιώτη Λυμπερόπουλου τα Άγια Θεοφάνεια, ενώ μετά τελέστηκε η λειτουργία του μεγάλου Αγιασμού.

Στην συνέχεια ο Ενωτικός, Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος έκοψε για τους παρευρισκομένους την  πρωτοχρονιάτικη  πίτα για το  2019,  την οποία ευλόγησε  ο ιερέας και στη συνέχεια διανεμήθηκε στο εκκλησίασμα.

Το τυχερό φλουρί κέρδισε η οικογένεια του  Δημήτρη Ευσ. Παπαδόπουλου το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα καλλιτεχνημένο ρόδι  που συμβολίζει την αφθονία, την καρποφορία, την  ευτυχία, την ευγονία και την αγάπη.

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται

 Χρόνια Πολλά καλή Χρονιά!

Υγεία, ευτυχία και  ένα δημιουργικό νέο έτος!

 

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2019 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ -  ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ  Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΗ Η ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ <<ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ >>  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1920 -1980.

Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΟΥ Δ.Σ

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βασιλικό διοργανώνει ο Σύλλογος Βασιλικαίων

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βασιλικό διοργανώνει ο Σύλλογος Βασιλικαίων

 

ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
          «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 37 - ΑΘΗΝΑ 10437 

 


Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» THN TΕΤΑΡΤΗ 08.08.18 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΡΑΔΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ. 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. 
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6973551468 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ. 
                                   6982706666 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 

 

ΤΟ 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Με την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας  τελέστηκε σήμερα 26 Ιουλίου 2018 η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

 Την Τέταρτη 25 Ιουλίου 2018, πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα, με πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών πιστών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας.

  Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  ο πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού πρόσφερε παγωμένο νερό και αναψυκτκά στους προσκυνητές.

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στο δρόμο από το παλιό πέτρινο γεφύρι προς το Μίλα, κτίστηκε  στα ερείπια παλιάς εκκλησίας ύστερα από όνειρο που είδε το 1947 η Σταυρούλα συζ. Αντωνίου Παπαδοπούλου.  Η εκκλησία αποπερατώθηκε το 1957-1958   

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα