Βασιλικό Μεσσηνίας σήμερα

Το Βασιλικό είναι ένα όμορφο χωριό  του νομού Μεσσηνίας 350 κατοίκων χτισμένο πάνω στο δρόμο Τσακώνας-Κυπαρισσίας σε υψόμετρο 115 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας απέχει από την Αθήνα 220 χιλιόμετρα και από την Καλαμάτα 45 χιλιόμετρα.
   Άρχισε να κατοικείται στα τέλη του 19ου αιώνα άλλα μεγαλύτερη ανάπτυξη γνώρισε μετά, την  κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού το 1901 . Τότε κατέβηκαν οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά και εγκαταστάθηκαν στη θέση του σημερινού χωριού.

Τα περισσότερα σπίτια στο Βασιλικό είναι πετρόχτιστα από τους γνωστούς Λαγκαδιανούς μάστορες της Αρκαδίας, όπως και το κτίριο του δημοτικού σχολείου, αλλά και το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού,

Η κεντρική εκκλησία είναι αφιερωμένη στην  Αγία Τριάδα..

Το Βασιλικό (Τοπική Κοινότητα Βασιλικού - Δημοτική Ενότητα ΔΩΡΙΟΥ),  ανήκει στον δήμο ΟΙΧΑΛΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης” .Η επίσημη ονομασία είναι “το Βασιλικόν”. Έδρα του δήμου είναι ο Μελιγαλάς και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου. Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Βασιλικό ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Βασιλικού, του πρώην Δήμου ΔΩΡΙΟΥ του Νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.