Γιορτάστηκε επέτειος της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

 

Η επέτειος της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, (στις 3 Απριλίου 1770), γιορτάστηκε  με λαμπρότητα  στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, στον τόπο όπου ο “Γέρος του Μοριά” αντίκρισε για πρώτη φορά τον ήλιο της σκλαβωμένης Ελλάδας, για την απελευθέρωση της οποίας αγωνίστηκε όλη του τη ζωή. 

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του Δήμου Οιχαλίας, ξεκίνησε στις 11:00 με την τέλεση τρισάγιου στον χώρο του ανδριάντα του Ήρωα της Επανάστασης. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, από τον κα Μαρία Λιακάκη, ιστορικό - υποψήφια διδάκτορα βυζαντινής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο του συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και Β΄ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας.  
Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Οιχαλίας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά και από τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση από τον Δήμο Οιχαλίας. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος συμπατριωτών μας,  επίσης τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό: ο βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, ο βουλευτής επικρατείας, κ. Χρήστος Παππάς, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κα Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Παναγιώτης Αλευράς, οι πρώην βουλευτές Μεσσηνίας, κ.κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτριος Σαμπατζιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κα Αντωνία Μπούζα και κ. Περικλής Μαντάς, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Οιχαλίας, κα Γιώτα Γεωργακοπούλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Οιχαλίας, κ. Νικόλαος Λιόγας, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, κ. Γεώργιος Μέρμηγκας, ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Φίλιππος Μπάμης, ο πολιτευτής, κ. Μίλτος Χρυσομάλλης  ο πρέδρος της τοπικής κοινότητας Βασιλικού Φώτης Παπαδήμας, ο αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικού Γεώργιος Μαντάς  και άλλοι. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δήμου Οιχαλίας.
Σημ.: Φωτογραφία - Π.Ε. Μεσσηνίας

  Ο Κολοκοτρώνης με τη ζωή και το έργο του διδάσκει ανά τους αιώνες πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι. 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!...